Kalaopas Finland – luontoelämysten tuottaja

Kalaopas Finland on suomalainen, pohjoissavolainen, kiireettömään ja elämykselliseen kalastukseen sekä rauhallisiin ja tunnelmallisiin luontokokemuksiin keskittyvä opaspalveluyritys. Kalaopas Finland tarjoaa valmiita opastuspalvelupaketteja sekä myös yksilöllisesti suunniteltuja, kevyeen pienvene- ja rantakalastukseen sekä luonnossa olemiseen suunnattuja palveluita.

Kalaopas Timo Räsänen on TTM, erä- ja luonto-opas sekä opetus-, kasvatus- ja sosiaalialan ammattilainen.

Luonto kuuluu kaikille

Kalaopas Finlandin kalastus- ja luontoretket sopivat helposti saavutettavia luontoelämyksiä hakeville perheille, kehitysvammaisille, liikuntarajoitteisille sekä senioreille. Lisäksi tarjoamme palvelujamme yrityksille esimerkiksi TYHY-päivien ohjelmaksi tai asiakastilaisuuksien ajanvietteeksi.

Kalaopas Finlandin asiakkaita ovat:

 • Hoiva- ja palvelukodit sekä hoitolaitokset
  Kuntien vammaispalvelut
  Vammaisjärjestöt
  Erityiskoulut
  Säätiöt
  Yksityishenkilöt ja perheet
  Yritykset ja yhteisöt
{

Timolla on selvästi paikallistuntemus hallussa. Heti ensimmäisellä reissulla Timon kanssa tärppäsi oikein kunnolla ja sain elämäni suurimman ahvenen, joka painoi yli kilon: 1,020 kg! Hyviä vinkkejä ja mukavaa juttuseuraa!

5
Ilkka Rankila
Kuopio
{

Timo on ollut ihan huippu kalastusopas Valtterille, joka on pienestä pitäen ollut innokas tietämään ja oppimaan kaiken kalastuksesta. Timo on monitaituri, jonka opit ei ole menneet hukkaan! Vanhempana olen onnellinen, kun on olemassa sellaisia kuin Timo, ja kalastus- ja erätaidot eivät häviä.

 

5
Katja Koivistoinen
Asiakkaan äiti

Kalaoppaan tarina

Olen pohjoissavolainen, vesillä ja luonnossa viihtyvä intohimoinen kalastaja, jolla on kokemusta kalastuksesta jo 40 vuoden ajalta. Kalastus on kulkenut suvussamme jo usean sukupolven ajan. Minut pikkupoikana kalastamaan opetti ukkini. Hänen kanssaan opin onkimaan kesällä eri kalalajeja, hänen kanssaan opin myös kesäisen katiska- ja verkkokalastuksen. Ukkini kanssa opin myös pitämään ja kokemaan talviverkkoja ja täkykoukkuja ja ennen kaikkea pilkkimään.

Isoisäni myös perehdytti minut liikkumaan luonnossa, nauttimaan raikkaasta ja rauhallisesta luonnosta sekä ennen kaikkea kunnioittamaan luontoa ja sen antimia. Suuri kiitos siitä kaikesta ukilleni.

Onkimisesta alkaen harrastukseni on kehittynyt monipuoliseksi eri kalastustapojen osaamiseksi. Erityisosaamiseni keskittyy edelleen ongintaan korkeatasoisilla ja herkillä välineillä sekä hauen, ahvenen, säyneen sekä kuhan heitto- ja vetokalastukseen. 

Tartu rohkeasti mahdollisuuteen

Tarjoan sinulle mahdollisuuden päästä kalastamaan kiireettömästi kauniille, rauhallisille pienille kalaisille vesistöille isoa ahventa ja säynettä isoista hauista puhumattakaan. Kalastusreissuilla keskitymme pääasiassa kalastamiseen, mutta toki myös luonnonrauha, kauniit maisemat, luonnonäänet ja -tuoksut ovat osa rentouttavaa ja kiireetöntä kalastuskokemusta.

Kalaretkillä on mahdollisuus tehdä nuotio ja nauttia elävistä liekeistä, nuotion hehkusta ja savuntuoksusta. Tulilla istuminen, nuotioeväät ja nokipannukahvit kruunaavat reissun.

Kalustooni kuuluu soutuveneitä, joilla pääsemme kalastamaan hyväksi ja kalaisiksi toteamillani pienillä vesistöillä tai juuri sinun valitsemassasi vesistössä. Liikumme veneellä soutaen ilman turhaa ja häiritsevää moottorin ääntä.

Sinulla on mahdollisuus lähteä kanssani kalastamaan myös rannalta käsin. Voimme kalastaa onkimalla tai heittämällä uistinta ja samalla nauttia luonnossa liikkumisesta sekä ihmetellä yhdessä kaunista luontoamme ja monipuolista eläinlajistoamme.

Riippuen aiemmasta kalastusosaamisestasi opit kalastamaan joko täysin ilman aiempaa kokemusta tai sitten syvennämme jo ennestään hyviä kalastusmenetelmiäsi, -tietojasi ja -taitojasi.

Kalastusta luontoa ja ihmistä kunnioittaen

Niin omassa kalastuksessani kuin opaspalveluissani käytän kestävän kalastuksen periaatetta. Tarvittaessa otamme sopivan kokoiset ruokakalat eräksi kalareissulta. Näin turvataan kalojen hyvä lisääntyminen, vesistön tasapainoinen tila ja kehitys sekä hienot kalastus- ja luontoelämykset jatkossa muillekin kalastajille.

Kalaoppaana toimimiseen minulle pätevyyden antaa ennen kaikkea pitkä kalastushistoriani melkein kaikissa kalastusmuodoissaan, mutta myös erä- ja luonto-oppaan ammattitutkinto. Pääkoulutukseni on vuosituhannen alusta yliopistosta, terveystieteen alalta. Työkseni olen aina toiminut lasten ja nuorten parissa opettajana tai ohjaajana ja opetus- ja sosiaalialalla.

Tutustu valmiisiin kalastuspaketteihin, tai kerro minulle, millaisen kalastusreissun ja -elämyksen juuri sinä haluaisit!

– Timo Räsänen