Opastetut kalastusretket

Tule yksin tai kokoa ryhmä ja tehkää kalaretki porukalla! Paketoidut kalareissut sisältävät itse kalastuksen lisäksi opastusta kalansaantiin ja luonnossa liikkumiseen sekä tietenkin maittavan ruokailun nuotion ääressä tai veneessä.

Ahvenpilkinnän perusteet

Verkkokalastus talvella / Sorsavesi, Leppävirta.

Alkaen 269e (sis. alv 24%). 3-4 tuntia. 1-6 henkilöä.

Verkkojen pitäminen kesällä lienee monelle tutumpi ajatus. Verkkoja voi pitää vedessä myös talvella jään alla. Tule tutustumaan kanssani talviverkkokalastukseen kauniille Sorsavedelle, Leppävirralle. Keitämme ulkona nokipannukahvit ja paistamme makkarat nuotiolla, nautimme kauniista Leppävirran talviluonnosta ja raikkaasta ulkoilmasta. Tästä ryhmällänne hieno ulkoilmakokemus!!

Kalastusmuodot, ja ryhmäkoot:

 • verkkokalastus (hauki, ahven, made, siika, lahna, säyne)

Hinta, 4 tuntia:  alkaen 269e (sis. alv 24%), lisätunnit 50e/h

Kysy myös tästä muokattua reissua hintoineen- Retkeen on mahdollista yhdistää pilkintää ja täkykoukkukalastusta. Suunnitellaan yhdessä toiveittesi mukainen kalastusretki.

Sisältää: Perehdytyksen talviverkkokalastukseen, osallistumisen verkkojen kokemiseen, kalastusvarusteiden ja -välineiden käytön, turvallisuusvarusteet, nokipannutkahvit ja nuotiomakkarat, saaliin ja sen käsittelyn

Pyydyskalastusluvat on hoidettu kalastusoppaan toimesta. Pilkintä ei vaadi kalastonhoitonhoitonmaksun maksamista.

Ahvenpilkinnän perusteet

Ahvenpilkinnnän perusteet / kohde valittavissa

Alkaen 299e (sis. alv 24%). 4 tuntia. 1-4 henkilöä.

Haluatko oppia etsimään ja löytämään kalat talvella? Haluatko oppia pilkkitekniikan ja -taktiikan? Tässä siihen oiva paketti vaikka kotivesillesi tai muuhun valitsemaasi kohteeseen. Tapaamme kohteessa tai sovittaessa kyyditsen teitä kalastusreissun ajan. Pilkimme, keitämme nokipannukahvit ja paistamme makkarat nuotiolla ja nautimme kauniista suomalaisesta talviluonnosta ja raikkaasta ulkoilmasta. Kohteesta riippuen myös täkykoukkukalastuksen mahdollisuus pilkinnän ohella.

Kalastusmuodot, ja ryhmäkoot:

 • pilkintä (ahven), (mahdollisesti hauen täkykoukkukalastus),  1-4 henkilöä

Hinta, 4 tuntia:  alkaen 299e (sis. alv 24%), lisätunnit 50e/h

Kysy myös tästä muokattua reissua hintoineen, suunnitellaan yhdessä sinun toiveiden mukainen retki.

Sisältää: Taitojen alkukartoituksen, alkuperehdytyksen, kalastustekniikan ja -taktiikan opettamisen, reaaliaikaisen neuvonnan ja vinkit kalastuksen aikana, kalastusvarusteiden ja -välineiden käytön, turvallisuusvarusteet, nokipannutkahvit ja nuotiomakkarat, ahvenen perkauksen näytön ja neuvonnan.

Kaastamme kestävän kehityksen periaatteella ja otamme ruoaksi sopivat kalat. Pilkintä ei vaadi kalastonhoitonhoitonmaksun maksamista. Täkykoukkukalastus vaatii vesialueen omistajan luvan.

Kalastusristeily / Syvänniemi (Kuopio).
Laavu, nuotiopaikka.

Alkaen 540e (sis. alv 24%). 4 tuntia. 1-8 henkilöä!

Synne-järvilautalla pääsee kalastamaan yhdessä isompikin ryhmä (max 8 hlö) Lautta sijaitsee kauniilla ja kalaisalla Kuttajärvellä idyllisen Syvänniemen rannassa. Näet ja koet samalla jylhät Lokki-Kalliosaaret sekä lumoavan Kuttajärven järviluonnon. Syvänniemi Seikkailu tarjoaa meille käyttöömme upean lautan, jonka kippari kertoo pyydettäessä meille kalastuksen lomassa Syvänniemen historiasta ja sen alueista. Tämä on omalle ryhmällesi huippuretki!

Kalastusmuodot, ja ryhmäkoot:

 • heitto- ja vetokalastus tai onginta järvilautalta 1-8 henkilöä (hauki, ahven, kuha)

Sisältää: Taitojen alkukartoituksen, alkuperehdytyksen, kalastustekniikan ja -taktiikan opettamisen, reaaliaikaisen neuvonnan ja vinkit kalastuksen aikana, kalastusvarusteiden ja -välineiden käytön, turvallisuusvarusteet, nuotiotulitunnelman, ruoaksi otettavan kalan käsittelyn

Hinta, 4 tuntia: Alkaen 540 e (sis. alv 24%), lisätunnit 100e/h

Syvänniemi Seikkailun lisäpalvelut ryhmille ennakkotilauksella. Minimi 6 henkilöä. Mahdolliset ruoka-aineallergiat ilmoitettava etukäteen.

* Kahvi/tee/mehu ja makea kahvileipä lautalla 7€/hlö

* Kahvi/tee/mehu ja täytetty sämpylä lautalla 8€/hlö

* Makkara ja mehu 4 €/ hlö

Kalastamme kestävän kehityksen periaatteella ja otamme ruoaksi sopivat kalat. 18-64 -vuotiailta heitto- ja vetokalastus edellyttää kalastonhoitomaksun maksamista (6e/vrk, 15e/vko, 45e/vuosi). Voit ostaa ”kalastusluvan” itse (https://www.eraluvat.fi/kalastus/kalastonhoitomaksu) tai antaa asian minun hoidettavakseni. Alle 18-vuotiailta ja yli 65-vuotiailta ei vaadita kalastonhoitomaksun maksamista. Myöskään onkiminen ja pilkkiminen ei vaadi kalastuslupaa.

Kuhanjigaus- ja soutu-uistelu / Leppävirta.

Alkaen 349e (sis. alv 10%). 4 tuntia. 1-3 henkilöä.

Leppävirta on tunnettu hyvänä kuhapaikkana. Kalastamamme alue keskittyy ”virtaan”, 5-10 kilometrin matkalle, joten paikkoja riittää. Tapaamme Laivurintien satamassa tai sovittaessa kyyditsen Teidät hakupaikasta kohteeseen ja takaisin. Kalastamme valintanne mukaisella tavalla, liikumme soutuveneellä, nautimme retkieväistä veneessä tai maissa. Kauniit Leppävirran maisemat ja puhdas luonto tarjoavat oivat ja idylliset olosuhteet kuhankalastuskokemuksiin.

Kalastusmuodot, ja ryhmäkoot:

 • jigikalastus ja vetouistelu soutuveneestä  1-3 henkilöä (kuha, hauki, ahven)

Hinta, 4 tuntia: 349 e (sis. alv 10% ja km-kulut), lisätunnit 50e/h

Kysy myös tästä muokattua reissua hintoineen, suunnitellaan yhdessä sinun toiveiden mukainen retki.

Sisältää: Taitojen alkukartoituksen, alkuperehdytyksen, kalastustekniikan ja -taktiikan opettamisen, reaaliaikaisen neuvonnan ja vinkit kalastuksen aikana, kalastusvarusteiden ja -välineiden käytön, turvallisuusvarusteet, kahvi/mehu + eväät veneessä, ruoaksi otettavan kalan käsittelyn.

Kaastamme kestävän kehityksen periaatteella ja otamme ruoaksi sopivat kalat. Kuhan alamitta on 42 cm. 18-64 -vuotiailta heitto- ja vetokalastus edellyttää kalastonhoitomaksun maksamista (6e/vrk, 15e/vko, 45e/vuosi). Voit ostaa ”kalastusluvan” itse (https://www.eraluvat.fi/kalastus/kalastonhoitomaksu) tai antaa asian minun hoidettavakseni. Alle 18-vuotiailta ja yli 65-vuotiailta ei vaadita kalastonhoitomaksun maksamista.

Jigaus, heittokalastus, vetouistelu / Sorsavesi, Leppävirta.

Nuotiopaikka.

Alkaen 329e (sis. alv 10%). 4 tuntia.

Sorsavesi on yksi Suomen puhtaimmista vesistöistä. Järven kivikkoisuus, syvyysvaihtelut ja veden kirkkaus luovat Sorsavedestä hienon kohteen esimerkiksi järvilohen ja -taimenen sekä suurhauen vetouisteluun  ja suurahvenen jigaukseen. Tapaamme kotirannassani tai voin kyyditä teitä kalastusretken ajan. Kalastamme valintanne mukaisella tavalla, liikumme soutuveneellä, nautimme retkieväistä ja nuotiotunnelmasta retken puolivälissä Huovisaaressa. Retken aikana nautimme Sorsaveden kirkkaudesta, upeista maisemista, luonnonrauhasta ja onnistuneista kalastuskokemuksista.

Kalastusmuodot, ja ryhmäkoot:

 • jigi- ja muu heittokalastus sekä vetouistelu soutuveneestä  1-3 henkilöä (hauki, ahven, järvitaimen, järvilohi)

Hinta, 4 tuntia: 329 e (sis. alv 10% ja km-kulut), lisätunnit 50e/h

Kysy myös tästä muokattua reissua hintoineen

 Sisältää: Taitojen alkukartoituksen, alkuperehdytyksen, kalastustekniikan ja -taktiikan opettamisen, reaaliaikaisen neuvonnan ja vinkit kalastuksen aikana, kalastusvarusteiden ja -välineiden käytön, turvallisuusvarusteet, nuotiotulet, nokipannukahvit / mehun, nuotiomakkaran, ruoaksi otettavan kalan käsittelyn (hauki, ahven, järvitaimen).

Kaastamme kestävän kehityksen periaatteella ja otamme ruoaksi sopivat kalat. Rasvaeväleikatun taimenen alamitta on 50cm. 18-64 -vuotiailta heitto- ja vetokalastus edellyttää kalastonhoitomaksun maksamista (6e/vrk, 15e/vko, 45e/vuosi). Voit ostaa ”kalastusluvan” itse (https://www.eraluvat.fi/kalastus/kalastonhoitomaksu) tai antaa asian minun hoidettavakseni. Alle 18-vuotiailta ja yli 65-vuotiailta ei vaadita kalastonhoitomaksun maksamista. Myöskään onkiminen ja pilkkiminen ei vaadi kalastuslupaa.

Suutarinonginta / Valkeinen, Kuopio.

Alkaen 269e (sis. alv 24%). 3 tuntia. 1-4 henkilöä.

Valkeinen on monipuolinen ja kaunis puistoalue- ja kaupunkikalastuskohde Kuopion keskustassa. Ongimme hienoa suutaria. Tapaamme Valkeisella tai voin sovittaessa kyyditä teitä kalastusretken ajan.  Pidämme evästauon sopivassa hetkessä. Kalastuksen aikana saamme havaintoja ja elämyksiä lammen sekä puistoalueen linnuista ja eläimistä.

Kalastusmuodot ja ryhmäkoot:

 • onginta, 1-4 henkilöä (suutari, ruutana, kirjolohi, ahven, muut särkikalat

Hinta, 3 tuntia: alk. 269 e (sis. alv 24%), lisätunnit 50e/h

Kysy myös tästä muokattua reissua hintoineen

Sisältää: Taitojen alkukartoituksen, alkuperehdytyksen, kalastustekniikan ja -taktiikan opettamisen, reaaliaikaisen neuvonnan ja vinkit kalastuksen aikana, kalastusvarusteiden ja -välineiden käytön, turvallisuusvarusteet, ruoaksi otettavan kalan käsittelyn (kirjolohi, hauki), termoskahvit / mehun, voileivän.

Kalastamme kestävän kehityksen periaatteella ja otamme ruoaksi sopivat kalat ja vapautamme harvinaisemmat ja vahingoittumattomat kalat. Onkiminen ei vaadi kalastuslupaa.

Rantakalastus / Valkeinen, Kuopio.

Alkaen 269e (sis. alv 24%). 3 tuntia. 1-4 henkilöä.

Valkeinen on monipuolinen ja kaunis puistoalue- ja kaupunkikalastuskohde Kuopion keskustassa. Tapaamme Valkeisella tai voin sovittaessa hakea Teidät hakupaikasta. Kalastamme valitsemiasi kalalajeja haluamallasi tavalla, laadukkailla ja herkillä kalastusvavoilla. Pidämme evästauon sopivassa hetkessä. Kalastuksen aikana saamme havaintoja ja elämyksiä lammen sekä puistoalueen linnuista ja eläimistä.

Kalastusmuodot ja ryhmäkoot:

 • onginta, 1-4 henkilöä (suutari, ruutana, kirjolohi, ahven, muut särkikalat)
 • heittokalastus rannalta 1-4 henkilöä (kirjolohi, hauki, ahven)

Hinta, 3 tuntia: alk. 269 e (sis. alv 24%), lisätunnit 50e/h

Kysy myös tästä muokattua reissua hintoineen

Sisältää: Taitojen alkukartoituksen, alkuperehdytyksen, kalastustekniikan ja -taktiikan opettamisen, reaaliaikaisen neuvonnan ja vinkit kalastuksen aikana, kalastusvarusteiden ja -välineiden käytön, turvallisuusvarusteet, ruoaksi otettavan kalan käsittelyn (kirjolohi, hauki), termoskahvit / mehun, voileivän.

Kalastamme kestävän kehityksen periaatteella ja otamme ruoaksi sopivat kalat ja vapautamme harvinaisemmat ja vahingoittumattomat kalat. 18-64 -vuotiailta heitto- ja vetokalastus edellyttää kalastonhoitomaksun maksamista (6e/vrk, 15e/vko, 45e/vuosi). Voit ostaa ”kalastusluvan” itse (https://www.eraluvat.fi/kalastus/kalastonhoitomaksu) tai antaa asian minun hoidettavakseni. Alle 18-vuotiailta ja yli 65-vuotiailta ei vaadita kalastonhoitomaksun maksamista. Myöskään onkiminen ja pilkkiminen ei vaadi kalastuslupaa.

Heittokalastus ja soutu-uistelu / Suur-Pettäinen, Riistavesi.

Laavu, nuotiopaikka.

Alkaen 369e (sis. alv 10%). 4 tuntia. 1-3 henkilöä.

Suur-Pettäinen on kaunis luonto- ja järvimaisemakohde Riistavedellä. Tapaamme Suur-Pettäisellä tai voin sovittaessa kyyditä teitä kalastusretken ajan. Kalastamme valintanne mukaisella tavalla, liikumme soutuveneellä, nautimme retkieväistä ja nuotiotunnelmasta retken puolivälissä. Retken aikana nautimme luonnonrauhasta, linnunlaulusta ja onnistuneista kalastuskokemuksista.

Kalastusmuodot, ja ryhmäkoot:

 • heitto- ja vetokalastus soutuveneestä  1-3 henkilöä (hauki, ahven, säyne)
 • onginta soutuveneestä 1-3 henkilöä (ahven, särkikalat, hauki)

Hinta, 4 tuntia: Alkaen 369 e (sis. alv 10%), lisätunnit 50e/h

Kysy myös tästä muokattua reissua hintoineen

 Sisältää: Taitojen alkukartoituksen, alkuperehdytyksen, kalastustekniikan ja -taktiikan opettamisen, reaaliaikaisen neuvonnan ja vinkit kalastuksen aikana, kalastusvarusteiden ja -välineiden käytön, turvallisuusvarusteet, nuotiotulet, nokipannukahvit / mehun, nuotiomakkaran, ruoaksi otettavan kalan käsittelyn (hauki, ahven, säyne).

Kaastamme kestävän kehityksen periaatteella ja otamme ruoaksi sopivat kalat. 18-64 -vuotiailta heitto- ja vetokalastus edellyttää kalastonhoitomaksun maksamista (6e/vrk, 15e/vko, 45e/vuosi). Voit ostaa ”kalastusluvan” itse (https://www.eraluvat.fi/kalastus/kalastonhoitomaksu) tai antaa asian minun hoidettavakseni. Alle 18-vuotiailta ja yli 65-vuotiailta ei vaadita kalastonhoitomaksun maksamista. Myöskään onkiminen ja pilkkiminen ei vaadi kalastuslupaa.

Heitto- ja vetokalastus / Ahvenlampi, Riistavesi.

Alkaen 369e (sis. alv . 10%). 4 tuntia. 1-3 henkilöä.

Ahvenlampi on kalastoltaan monipuolinen kohde Riistavedellä. Lammessa on todella isoja ahvenia, suuria haukia sekä myös valtavia säyneitä. Tapaamme kohteessa tai sovittaessa kyyditsen teitä kalastusretken ajan. Liikumme soutuveneellä, nautimme retkieväistä veneessä tai maissa. Retken aikana nautimme luonnonrauhasta, linnunlaulusta ja onnistuneista kalastuskokemuksista.

Kalastusmuodot, ja ryhmäkoot:

 • heitto- ja vetokalastus soutuveneestä  1-3 henkilöä (hauki, ahven, säyne)

Hinta, 4 tuntia: Alkaen 369 e (sis. alv. 10%), lisätunnit 50e/h

Kysy myös tästä muokattua reissua hintoineen, suunnitellaan yhdessä sinun toiveiden mukainen retki.

Sisältää: Taitojen alkukartoituksen, alkuperehdytyksen, kalastustekniikan ja -taktiikan opettamisen, reaaliaikaisen neuvonnan ja vinkit kalastuksen aikana, kalastusvarusteiden ja -välineiden käytön, turvallisuusvarusteet, kahvi/mehu + eväät veneessä, ruoaksi otettavan kalan käsittelyn (hauki, ahven, säyne).

Kaastamme kestävän kehityksen periaatteella ja otamme ruoaksi sopivat kalat. 18-64 -vuotiailta heitto- ja vetokalastus edellyttää kalastonhoitomaksun maksamista (6e/vrk, 15e/vko, 45e/vuosi). Voit ostaa ”kalastusluvan” itse (https://www.eraluvat.fi/kalastus/kalastonhoitomaksu) tai antaa asian minun hoidettavakseni. Alle 18-vuotiailta ja yli 65-vuotiailta ei vaadita kalastonhoitomaksun maksamista. Myöskään onkiminen ja pilkkiminen ei vaadi kalastuslupaa.

Kirjolohikalastus / Iso-Valkeinen, Kuopio.
Laavu, nuotiopaikka.

Alkaen 349e (sis. alv 10%). 4 tuntia. 1-3 henkilöä

Iso-Valkeinen on kirjolohikalastajan unelmakohde, joka sijaitsee muutaman kilometrin päässä Kuopion pohjoispuolella. Kirjolohta voimme kalastaa rannalta tai veneestä. Huomioithan kohteen venevuokran, lupahinnat ja saaliskiintiöt (https://www.kuopio.fi/iso-valkeisen-urheilukalastus).

Kalastusmuodot, ja ryhmäkoot:

 • heitto- ja vetokalastus soutuveneestä  1-3 henkilöä (kirjolohi, siika)

Hinta, 4 tuntia: 349 e (sis. alv 10%), lisätunnit 50e/h

Sisältää: Taitojen alkukartoituksen, alkuperehdytyksen, kalastustekniikan ja -taktiikan opettamisen, reaaliaikaisen neuvonnan ja vinkit kalastuksen aikana, kalastusvarusteiden ja -välineiden käytön, turvallisuusvarusteet, nuotiotulet, nokipannukahvit / mehun, nuotiomakkaran, ruoaksi otettavan kalan käsittelyn (kirjolohi).

Kalastamme kestävän kehityksen periaatteella ja otamme ruoaksi sopivat kalat. 18-64 -vuotiailta heitto- ja vetokalastus edellyttää kalastonhoitomaksun maksamista (6e/vrk, 15e/vko, 45e/vuosi). Voit ostaa ”kalastusluvan” itse (https://www.eraluvat.fi/kalastus/kalastonhoitomaksu) tai antaa asian minun hoidettavakseni. Alle 18-vuotiailta ja yli 65-vuotiailta ei vaadita kalastonhoitomaksun maksamista. Myöskään onkiminen ja pilkkiminen ei  yleisesti vaadi kalastuslupaa, mutta huomioithan kohteen lupakäytännöt.

Pintaonginta. Valitsemasi paikka. Rantakalastus.

Alkaen 249e (sis. alv 24%). 3 tuntia. 1-5 henkilöä.

Pintaonginta on helpoin tapa aloittaa kalastusharrastus ja myös helpoin keino saada vapavälinein kalansaalista. Onkiminen on hieno keino nauttia luonnosta ja rauhoittua paikoilleen. Samalla voi myös haastaa itsensä mittelemään nokkeluudesta kalojen kanssa. Onkimaan pystyy melkein mistä vaan ja on siksi erinomainen menetelmä kalastaa.

Opastan sinut kokoamaan ja virittämään onkivälineet sekä paljastan paljon onkimisen niksejä. Suunnittelemme yhdessä toiveittesi mukaan onkireissun sopivaan kohteeseen, tulen vaikka mökillesi kalastusoppaaksi. Ongimme laadukkailla ja herkillä välineillä. Ota yhteyttä ja tartu onkeen!

Kalastusmuoto ja ryhmäkoot:

 • onginta, 1-5 henkilöä onkipaikasta riippuen

Paikka:

Sovittavissa oleva paikka, vaikka kotivesistösi, kesämökkirantasi tms.

Hinta: alkaen 249e +km-kulut (sis. alv 24%),  lisätunnit 50e/h

Sisältää: Taitojen alkukartoituksen, alkuperehdytyksen, kalastustekniikan ja -taktiikan opettamisen, reaaliaikaisen neuvonnan ja vinkit onginnan aikana, kalastusvarusteiden ja -välineiden käytön, turvallisuusvarusteet, ruoaksi otettavan kalan käsittelyn ja opetuksen.

Kysy lisää, niin jutellaan, sovitaan ja suunnitellaan yhdessä tarkemmin!

Onkiminen ei vaadi kalastuslupaa (ellei sitä erikseen jossain kohteessa vaadita). 

Lahjakortti Kalaopas Finlandin palveluun.

Sisällön suunnittelemme yhdessä valitsemasi lahjakortin arvon mukaan.

Loistava lahjaidea lapselle, nuorelle, aikuiselle, pariskunnalle, perheelle mihin tahansa elämäntilanteesseen. Syntymäpäivä- tai joululahjaksi, valmistujaislahjaksi tai muun juhlapäivän kunniaksi.

Ota yhteyttä, niin suunnitellaan yhdessä lahjakortin saajalle ikimuistoinen yllätys kalastuksen ja luonnon parissa!